Oresund

Optimale betonbescherming

Het is gebruikelijk om betonnen constructies te beschermen tegen de agressieve inwerking van vloeistoffen of dampen. Deze betonbescherming (meestal ‘lining’ genoemd) is een kunststofplaat verwerkt in of op betonnen constructies. Genap past hiervoor een speciaal ontwikkelde lining toe, de Sure Grip Lining geproduceerd door AGRU ststofftechnik GmbH uit Oostenrijk.

Sure Grip Lining

De Sure Grip Lining, ontwikkeld en gepatenteerd door AGRU, is een hoogwaardige oplossing voor de langdurige bescherming van betonconstructies. Deze bestaat uit een kunststofplaat, met aan de achterzijde ankers ter bevestiging in beton. Afhankelijk van het toepassingsgebied is de Sure Grip Lining gemaakt van HDPE of een materiaal dat geschikt is voor het project. 

Genap levert en brengt de Sure Grip Lining aan in overleg met de opdrachtgever. Gaat het om een ingestorte lining? Dan brengen we de op maat gemaakte liningplaten aan in de betonbekisting. Na het storten en het ontkisten zit de Sure Grip Lining met de ankers vast in de betonconstructie. Onze montageteams kunnen de lining nu 100% waterdicht aan elkaar lassen via een extrusielasverbinding.

Voordelen van een Sure Grip Lining:

  • 420 ankers per m² met een verankeringskracht van 40 ton per m²
  • Hoge chemische bestendigheid – duurzame afdichting
  • Hoge mechanische weerstand – duurzame afdichting
  • Weinig onderhoud en eenvoudige reiniging door de gladde oppervlakte
  • Leverbaar in diverse materialen en kleuren
  • Thermoplast dus zeer flexibel, taai en geen corrosie
  • Goede verwerkbaarheid en lasbaarheid
  • Lange verwachte levensduur

Re-lining

Op bestaande betonconstructies kan Re-lining worden toegepast. Deze gladde kunststofplaat wordt mechanisch op de betonconstructie verankerd met rvs-bevestigingsmaterialen. Standaard gebruikt Genap 5 mm dikke platen.

Hydroclick systeem

Voor reinwaterkelders, drinkwateropslag en voor de voedingsmiddelenindustrie is een speciale lining ontwikkeld; het zogenaamde ‘Hydroclick-systeem’.

 

Top