• RW_n31.jpg
  • 23a.jpg
  • foto_26.jpg
  • foto_51.jpg

Grond Weg en Waterbouw (GWW) Projecten

Nederland is een land van asfalt waar altijd vele wegen zijn en worden aangelegd. Daarbij hoort een infrastructuur met bruggen, tunnels en aquaducten. Want Nederland is nu eenmaal ook een waterland. Tijdens de aanleg van infrastructuur en de bijbehorende kunstwerken in ons land is het dus zaak om bouwputten droog te krijgen en te houden. Hiervoor bestaan verschillende technieken.

Eén daarvan – de toepassing van geokunststoffen – biedt een aantal grote voordelen, waaronder een enorme veelzijdigheid in beschikbare materialen. Dit maakt dat kunststoffolies en geotextielen binnen de GWW-sector tegenwoordig breed worden ingezet.

Genap heeft op dit gebied steeds een pioniersrol vervuld. Al in de jaren ’70 vroeg de Bouwdienst van Rijkswaterstaat ons om mee te denken over de aanleg van kunststoffolies als kunstmatige afdichtingslaag onder water. Zo werd de term afzinken van folie geboren. Door de jaren heen is dit een specialisme van ons geworden.

Buiten de toepassingen in de infrastructuur worden onze oplossingen ook ingezet bij het afdichten van stortplaatsen, AVI-bodemassen en olieopslagterminals. De toepassingsgebieden zijn zo talrijk dat onze oplossingen beslist ook met succes inzetbaar zijn bij uw project. 

Top