• SAM_0384goed.jpg
  • DSC0636def.jpg
  • SDC11854goed.jpg
  • SAM_0377goed.jpg

Green Farming

Ook op het gebied van internationale (ontwikkelings)samenwerking levert Genap een bijdrage in de vorm van expertise en productinnovatie. Bijvoorbeeld voor Green Farming: een programma voor Nederlandse tuinbouwtoeleveranciers die actief zijn in de export van goederen, diensten, kennis en advisering op de Ethiopische en Keniaanse markt. 

Het programma is bedoeld om door middel van gezamenlijk optreden de export van Nederlandse producten te bevorderen en het aandeel van de Nederlandse toeleverende sector op de Ethiopische en Keniaanse markt te vergroten. Daarnaast richt het programma zich op het intensiveren van de samenwerking tussen de Nederlandse leden en Ethiopische en Keniaanse bedrijven en organisaties op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie.

Green Farming wordt gecoördineerd door brancheorganisatie AVAG en DLV Plant en ondersteund door het Ministerie voor Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Wageningen UR versterkt het cluster van bedrijven op het gebied van onderzoek. In het kader van deze samenwerking heeft Genap een volledig gesloten waterbassin ontwikkeld en geïnstalleerd bij het demonstratieproject Van den Berg Roses in Naivasha Kenia.

 

Top